Ongewenste en overmatige haargroei is voor velen, vooral vrouwen maar ook mannen, een voortdurende bron van ergernis. Allerlei ontharingsmethodes zoals zich scheren of het gebruik van ontharingscrème, warme was en epilatie­toestelletjes, hebben slechts een tijdelijk effect.

Sinds een tiental jaar kunnen donkere overtollige haren definitief verwijderd worden d.m.v. licht of laser RI. Het laserlicht wordt door de bruine kleurstof (pigment) in de haarwortels geabsorbeerd en omgezet in warmte. Hierdoor wordt de haarwortel verbrand en sterft het haar af. Zo wordt op een snelle, betrouwbaardere en comfortabelere manier definitieve ontharing verwezenlijkt.

De ontharingslaser werkt het best in de actieve groeifase van het haar. Omdat niet alle haren zich op hetzelfde moment in die fase bevinden, is het nodig om meer dan één behandeling te ondergaan voor een definitieve ontharing. Bovendien zijn op bepaalde plaatsen van het lichaam meer haren in de actieve fase dan op andere plaatsen. In het gelaat zijn gemiddeld 80% van de haren in de actieve fase. Op de benen is dat slechts 25%.

Definitieve ontharing bij mannen en vrouwen

Bij mannen wordt de definitief ontharen steeds populairder. De borstkas en de rug zijn de meest gelaserde plaatsen. Ontharing van de benen komt steeds vaker voor.

definitieve ontharing mannen

Vooral vrouwen kiezen voor definitief ontharen bij ongewenste of overmatige beharing van armen, benen, bikinilijn, brazilian, gelaat, bovenlip, kin of oksels.

definitieve ontharing vrouwen met laser